Week samenvatting 31/32 – Drommels, drommels, nóg meer komkommers!

Omdat de Foefs zich vooral op Festivals storten, nog een kleine weeksamenvatting. Ik hou namelijk meer van de “Foefs-die-thuis-aankloten” vlogs. Die zijn vaak meer up-close-and-personal, dan de generieke concert/festival beelden van slecht verlichte podia, gare geluidskwaliteit en half-gillend uitleggen wat voor funky snacks je gekocht hebt… ‘Hmm mm Hmmmmmm’

Maar over die snacks gesproken.. Ik heb nog nooit iemand zo intens zien kijken naar hoe een snack wordt bereid.

En wat is hier dan aan de hand?

A. Weer een “Grekko is een robot” argument
B. Als je pilletje speed al begint te werken voordat je je broodje kreeg
D. Grekko is nieuwsgierig naar de kwaliteit van medische faciliteiten in Roemenïe en probeert zijn kaak te ontwrichten om daar terecht te komen.

Strandpret

Terug in Nederland is het gelijk drama bij de huis strand-muts.

Rash: “Oooow wat heftig dit!”

Ze is in shock vanwege:

A. Haar telefoon accu valt net uit
B. Haar vader belt net op en meldt dat ze voortaan zelf haar muren mag verven
C. Willem stelt de diepe levensvraag: (je moet kiezen:) OF in een volle dixie zitten die omgeduwd wordt.. OF alle lampen in je huis zijn stroboscopen?

Antwoord in haar vlog.

Maar Rash heeft meer gedaan deze week dan enkel filosoferen. Zo heeft ze bij Cynthia geheel belangeloos samen met Flexa ™ de slaapkamer een makeover gegeven:

Flexa ™ heeft namelijk superhandige verfblok dingetjes waarmee je heel makkelijk een klein deel van je muur kunt verven om te kijken wat het effect is. Deze zijn bij de betere verfspeciaalzaak en bouwmarkt te koop. Had ik al verteld dat ze van Flexa ™ waren?

Daarna kiest ze één van de gepatenteerde vochtwerende onderhoudsvrije matgloss Flexa ™ kleuren uit, en wordt de gehele muur geverfd (zonder hulp van haar vader). Het nadeel van de Flexa ™ verfblok previews is echter dat ze nog door de nieuwe verflaag heen te zien zijn..

Rash: “Nu maar hopen dat Cynthia daar niets van ziet..”

*Cynthia komt binnen en kijkt direct naar de muur..*

Cynthia: ..

Cynthia: *stroopt mouwen op*
Cynthia: “jij gaat dit ff heel snel weer voor me fixen dametje..”

Rash: “Maar… het is gratis?”

Cynthia: “Mijn vuist in jouw gezicht is ook gratis”

Een paar uur, en vele lagen verf later is het weer opgelost. Alles lijkt weer spekkoek en geitenkaas tussen de dames. Rash besluit nog even Willem te facetimen om te vragen wat hij er van vindt.

Rash: “Willem?..”

Rash: “oh.. nee.. niet weer he..”
Rash: “Dit gebeurt wel vaker als ik weg ben en hij teveel heeft geblowd..”

Willem: “Jezuuus gelooft ook in jou!”
Willem: “Jezus maaakt jou blij”
Willem: “In je hart”
Willem: “in je ziel”
Willem: “Jezuuuuus!”

Cynthia: “M’n huis uit… NU!”

Cynthia is nog steeds zo van slag van de mislukte makeover dat ze besloten heeft een weekje er tussenuit te knijpen. Ze gaat genieten in Curacao en neemt afscheid van de rest van de familie.

*Zoom in on that..*

De blik van een man die een 7-daagse ruk & game marathon gaat houden, fueled by thuisbezorgd.nl.

En de blik van de hond die dit alles aan zal moeten zien..

Als je een paar dagen alleen thuis was en compleet niks aan jezelf hebt gedaan en je vriendin belt op dat ze over 5 minuten weer thuis is..

Willem: “Ooh.. Heej schatje!”

(❤️ Love deze Neistat’esque overgangen ❤️)

De huismuts heeft zich blijkbaar laten inspireren door Hans & Shifra vorige week door ook een schuurpapier-achtig vloerkleed aan te schaffen. Arme Pip.

Ook bij Mommyblogger Kelly Caresse is niet alles rozengeur en maneschijn. Ze laat haar washok zien.
Dit is nou wel een gepast moment om te zeggen:

Can’t handle..

Verder vertelt Kelly C. deze week over hoe er een nieuwe vloer of voegen zijn gemaakt in hun badkamer. Het verhaal heb ik niet echt gevolgd omdat ik zwaar getriggered werd door het niet in lijn lopen van de tegelvoegen van het bad en de vloer.. *triggered*

Bonus

Verder heb ik deze week niet zoveel gezien, en dus ook niet zoveel te melden. Ik kwam nog wel een ouder screenshot tegen die ik maakte toen ik met een samenvatting bezig was. Twee losse foto’s van Massa die tijdens het uploaden onder elkaar kwamen te staan en het laten lijken alsof Mas met een gigantische hand “doei” zwaait.

Dus bij deze… Doei!

Huishoudelijke mededelingen

– Alle advertenties zijn inmiddels van de website gehaald.
– Op dit moment haal ik dus geen inkomsten (+- 0,23 euro per maand) uit het schrijven van samenvattingen. Helaas zijn er ook geen betaalde academische posities beschikbaar om dit werk betaald uit te voeren.
– Hoewel jullie mij met jullie liefde betalen kan ik daar helaas geen hosting of een broodje kroket voor kopen. Zelf ben ik naar Patreon aan het kijken voor donaties, maar mochten jullie suggesties hebben dan hoor ik het graag!