Week samenvatting 28/29 – Kwamkwammertijd

Omdat mijn therapeut me aanraadde me niet zo te focussen op de foefs heb ik mijn kijkgebied maar wat verbreed en verbaas ik me over wat er deze week allemaal online weer
te genieten was.

Kunst & Cultuur

Milshake foto van Gregor op Instagram

Ben ik de enige perv die bij de caption “Milkshakers” de link legt naar de borsten op de achtergrond?
Of zou het juist de artistieke insteek van de fotograaf zijn geweest om door gebruik te maken van de compositie en titel deze associatie bij ons op te roepen?

Gezondheid

Kim van Alboe heeft een knakker dermatoloog over de vloer die met een “weet-je-het-zeker-schatje?“-Gregor blik alles heeft verteld over zonnen & smeren (en een product probeert aan te smeren). Enkele vlogs later zien we echter het volgende..

Goed spul dat P20 Kim šŸ‘

Ons kent ons

We treffen Noor (Queen of jetlags) die in op Ibiza de gouden regel van Drake aan het overtreden is. Ze is met een hoop nieuwe vrienden: de Klibansky clan.
Ze zitten bij een restaurant te wachten op hun eten als ze besluit even live te gaan op Insta. Naast het beantwoorden van vragen van kijkers houden zij en haar buurvrouw zich vooral bezig met het goed doen van hun haar voor de camera. Op een gegeven moment komt echter het eten (je ziet de ober achter haar verschijnen). Hij probeert het eerst via haar linker schouder te serveren, maar ze beweegt niet, en na enkele tellen awkwardness probeert hij het via de andere schouder. Ook hier beweegt ze niet. Terwijl ze continue in de camera blijft kijken en hem dus wel moet zien achter haar. Daarna geeft hij het even op, om enkele tellen later als ze even is afgeleid alsnog snel tussendoor te wringen om haar eten op te dienen.

Het is wat knullig omschreven, en “je had erbij moeten zijn”. Maar dit was echt zo’n mind-blowing next-level sociale-media-oogkleppen-awkwardness.. wauw.. Hier kan gewoon een Black mirror episode over geschreven worden. Dat mensen met een te lage (online) sociale status gewoon onzichtbaar lijken te zijn voor degene met een hogere status šŸ˜®

Ow wacht.. die episode bestaat al.. Gelukkig is dit allemaal geen realiteit..

ow wacht.. in China is het dat al wel..

[wp_ad_camp_1]

Fashiooooon

Fashion deze week was zoals fashion hoort te zijn: verwarrend.

Net wanneer je een beetje gewend bent dat iets lelijks toch mooi is omdat het hip is, is het alweer uit de mode. Je hebt ook dingen die tijdloos niet-hip zijn. Maar je kan wel weer tijdloos-niet-hippe dingen ironisch dragen, waardoor het wel weer kan..

Je hebt soms ook outfits waarbij je twijfelt of iemand (of zijn/haar) stylist aan een vorm van kleurenblindheid lijdt die zich laat omschrijven als: “afwijkend kleurenzien”.

Ging ik nog een punt of grapje maken? Geen idee, ik ben nu zelf ook even de draad kwijt. Laten we er gewoon een doe-opdracht van maken:

Toon de bovenstaande afbeelding aan je partner (Man/Vrouw/Anders, maakt niet uit) en stel het volgende predicament voor: “Je moet kiezen..”

Wanneer je partner eindelijk een keuze heeft uitgesproken, trek dan dit gezicht:

En zeg op passief-agressieve toon: ‘Dus bij HEM zou je het niet erg vinden als hij een “heup-rugzak” / “Nickelback shirt” / “Smurfen sportschoenen met lange smurfensokken” zou dragen?’

Gefeliciteerd! Je hebt nu een vrijbrief om een van bovenstaande fucking lelijke dingen te dragen in het bijzijn van je partner.

Relaties

Dingen opkroppen is nooit goed. Zowel fysiek als relationeel. De huismuts en daddyhox (Rash en Wil) begrijpen dit als geen ander. Het is voor Rachel dan ook geen taboe om even een scheetje te laten. Bovendien heeft ze al rekening houdend met haar partner het portier er al netjes voor opengezet.

Rash: “Wil, ik moet nu een scheet..”
Wil: ok..

Female empowerment

Nu we het toch over de HuisHox (of DaddyMuts?) hebben; Wil heeft er een poos uitgelegen door een skateboard ongeluk. Hij liep hierbij erg nare breuken op van zijn ribben en ik dacht ook iets van zijn schouder. Gelukkig gaat het herstel goed.

Behalve nare gevolgen heeft dit ongeluk ook goede gevolgen gehad. Rachel kwam er namelijk achter dat ze ook superkrachten te hebben, en kon hierdoor eindelijk ook eens het vuilnis naar beneden dragen.

Rash: “Je kan echt veel meer dan je zelf denkt”

#inspirationalquote

Rash: “Ik ben nu gewoon een beetje de man in huis”
Wil: “..en dat bevalt me helemaal niets”

Terwijl Rash haar testosteron niveau blijft stijgen..

..lijkt het bij Willem juist een daling teweeg te brengen.

[wp_ad_camp_2]

Het poƫzie hoekje

En van de hoofdstad, terug naar het zonnige zuiden. Waar het leven voor Kelly C.. er even niet zo zonnig uitziet. De schutting in de tuin is niet op de juiste grens neergezet en moet daardoor worden verplaatst. Waarop zij de volgende woorden uit haar mond laat vallen:

K: “Dit hoort bij nieuwbouw, dit hoort bij het leven..”

Ik vind het iets poƫtisch hebben. Als een soort surrealistisch nieuwbouwwijk-gedicht. Tegelijkertijd straalt het ook een soort disconnectie uit met de realiteit van het meerendeel van de bevolking. Alsof iedereen wel eens in deze situatie heeft gezeten.

Dat je ’s ochtends uit je bed opstaat en je afvraagt waarom iets je dwarszit.. en je ineens bedenkt:

“Het hoort gewoon bij de nieuwbouw!”

Ook bij Hans & Shifra is het niet allemaal rozengeur en manenschijn. Zij zijn bezig met het verbouwen van het toilet en komen er nu achter dat je een witte voeg niet goed ziet bij witte marmeren tegeltjes.

S: Dit soort fouten, die gebeuren gewoon
S: Zo’n beetje van, het hoort ook gewoon een beetje bij het verbouwen..

Nee Shifra, dit hoort niet alleen bij het verbouwen:

Baby’s & huidverzorging

Deze week vragen we ons af, waar is een ruwe kokosmat in je huiskamer geschikt voor?

– Gratis voetscrub

– Aan de knietjes van de dochter van Hans en Shifra te zien niet zo geschikt als speelkleed..

Fun facts

Wisten jullie trouwens hoe Kelly Caresse aan haar ‘artiestennaam’ komt? Als je het afkort krijg je Kelly C. En als je dat vaak hardop achter elkaar zegt krijg je..