Samenvatting Vloggloss 814 – Shop till you squishy drop

“Goeeeiemorgen, het is.. donderdag?” Grekko heeft zijn mond vol met ontbijt, maar kan nog net een afkeurende *hmmm hmmmm* voortbrengen. Massa: Woensdag! Vandaag hebben de Foefs een lunchafspraak en gaan daarna shoppen voor de IJsland trip.

Ik krijg een instant flashback naar Nightmare on Elm street van Massa’s outfit

De vlog begon al eerder met een niet-wegklikbare reclame. “Ads help support this creator” komt er in beeld. Support ja? YouTube denkt zeker dat de Foefs onder een brug leven. “Ads pay for luxe gietvloeren” zou toepasselijker zijn geweest.

De Foefs vertrekken morgen voor een trip naar IJsland (#gekregen #dankbaar). Dus moet er nog wat last-minute shopping gedaan worden. Massa moet nieuwe ‘boetz’ hebben voor IJsland. Althans, dat vindt Grekko, die er een heel betoog over begint te houden. Tot zichtbare irritatie van Massa.

#genieten

M: “Ik had Uggs maar die heb ik bij burmingham gedragen maar die heb ik daar.. *kleine pauze waarin ze zich lijkt te realiseren dat dit misschien niet zo sympathiek overkomt*.. achtergelaten.”

Dat waren de Uggs die ze eens met veel moeite gescoord hadden. Er was een sale en er allemaal gedoe was dat sommige mensen meer Uggs kochten, of in de rij voordringen of iets met de laatste doos. Geen idee meer precies, maar het was een geweldig tenenkrommende vlog. edit: Ik heb het ugg-fragment gevonden want ik heb verder geen leven.

Sudden realisation ontdekking”-time!” De stickers (om specifieker te zijn de hoooloo stickers) raken snel beschadigd. Ze vragen zich af of er niet een soort hoes omheen moet. Misschien was het juist een idee om eerst een (transparante) hoes/cover over de Macbook te doen en daarop de stickers te plakken? #appleabuse

[wp_ad_camp_1]
(schaamteloze advertentie)

Work! work! work! work! work!

Grekko’s vader is jarig en Massa pakt een cadeautje voor hem in. Dit in tegenstelling tot haar reguliere inpakmethode van het in aluminium folie te wrappen of gewoon in een papieren tasje te proppen. Als je dat giftwrappen noemt, dan krijg ik elke week een cadeautje van de lokale döner-tent.

Anyway, Massa baalt dat ze nog maar één vel speciaal inpakpapier heeft en doet oproep aan de minions voor het vinden van soortgelijk papier. Want ja, waarom Googlen als je mensen voor je kan laten Googlen.

Lifehack-pro-tip &copy: Gebruik een schaar om een vel in tweeën te knippen en je kunt er ineens twee cadeaus mee inpakken!

Damn.. die (Amazing) Mike is ook alweer sinds 2003 dood. RIP †

De foefs hebben een ‘lunch afspraak’ (met zichzelf) (maar wel met 4 borden). Ik snap het zelf ook niet.

Hoe zou dat trouwens werken qua bonnetjes? Zouden ze beide los de BTW kunnen terugvragen omdat het een zakelijke lunch betreft tussen beautygloss BV en Grekko-MakelaarByDay-ManCaveByNight-ZZPer? En geldt het dan ook nog als ze getrouwd zijn? Of zou Grekko in loondienst zijn bij Beautygloss BV? en.. ? ow wacht.. even vergeten. Boeit me eigenlijk helemaal niets.

Ze gaan daarna snel shoppen omdat het ‘nog rustig is’. Massa kijkt steeds lichtelijk paranoia over haar schouder, en Grekko ziet er uit als een bodyguard die gehaast een ster naar een auto escorteert. Het lijkt alsof ze verwachten dat er elk moment een groep gillende minions uit een steegje kan komen rennen.

Verder verwonderen ze zich over verdwenen of veranderde winkels. Blijkbaar zijn ze al een poos niet meer in het centrum geweest. Maar uiteindelijk bereiken ze dan toch veilig de schoenenwinkels. Massa heeft wat zwarte “timboo’s” gescoord.

Dit triggert Grekko’s schoenenverslaving en hij wil nu ook een nieuw paar. Maar hij kan niet kiezen tussen welk paar het meest zegt: “Koop geen woning via mij”.

[wp_ad_camp_2]
(Advertentie: De cavia’s moeten ook eten..)

Daarna komen ze eindelijk bij het stadhuis aan om “wat dingetjes te vragen”. En knallen daarna gelijk door naar de vegetarische slager waar ze weer wat spulletjes mogen uitkiezen (gratis). Ok, maar als je wat gratis mag winkelen, hoeveel neem je dan mee? En is het dan ook ok om meerdere items van hetzelfde mee te nemen? Zijn hier etiquette-regels voor?

De Foefs vinden dit wel een goede hoeveelheid. I’m not judging.

Bepakt en bezakt keren de Foefs terug richting huis.

De Buit. Onthoud deze foto goed. Dit zal over een paar samenvattingen nog terugkomen (als ik er zelf aan denk).

Ze zijn nog even bij Grekko’s ouders geweest (M: “superleuk!”), het is half 11 en ze pakken de laatste items voor de koffer in. Ditmaal dus geen nachtelijke inpak taferelen. Ik begin het bijna te missen.

IJsland! Zin in! #robothand

Weltrusten!


Bron: Even wat dingen shoppen in de stad | Vloggloss 814 (Youtube)