Samenvatting Vloggloss 795 t/m 798 – Niet China

De Foefs gaan naar Hong Kong en wat er daarna gebeurd zal je verbazen..

Ze gaan 2 weken lang ongeremd los qua shoppen en eten. Niet echt heel verbazend toch?

Mijn partner vroeg me waar Hong Kong ongeveer lag. Dus ik zei “China”. Maar Hong Kong China noemen is blijkbaar niet echt ok. Het heeft een beetje hetzelfde effect als een Catalaan een Spanjaard noemen of een Fries een Hollander (who gives a fuck?) Dat laatste kan ik veilig zeggen, want volgens Google analytics heb ik toch geen bezoekers uit Fryslân (hebben ze daar überhaupt al internet en YoûTûbe?). Wat heeft dit alles met Massa te maken? Vrij weinig, maar ze begon er zelf niet over, dus doe ik het nog even. Dan zijn jullie ook weer helemaal geo-politiek bijgepraat.

[wp_ad_camp_1]
(schaamteloze advertentie)

Dagbesteding

Zelf vond ik de vlogs in Hong Kong wel aardig, maar niet heel spannend. Ze bestonden voornamelijk uit laat opstaan (tot groot ongenoegen van Grekko):

M: het is nu half 2?
M: zoiets?
G: Half 2?? het is *onverstaanbaar* geweest
M: *kijkt schaapachtig* oh

En daarna de dagelijkse vakantie struggle van het kiezen van een plek om te ontbijten. De rest van de dag was vaak een mengeling van arcades, pret- en dierenparken, shoppen, sociaal doen met mensen, keihard werken, maar toch vooral vreten.
Ik snap dat je niet alles ziet wat ze de hele dag filmen, maar wanneer ze filmen zitten ze vaak te eten of te drinken. Vooral Grekko zit continue aan de (vage) snacks. Ik heb niks tegen eten & drinken, maar..

Waar laat je het? Hoe vaak ga je per dag naar de WC? En hoe fokkin’ groot is je hoop (klinkt nu al als een carnavalskraker). Vertrekken ze ’s ochtends steeds zo laat uit het hotel vanwege de jetlag? Of omdat ze eerst een paar uurtjes de bruine beren moeten uitlaten.. Of zijn gewoon alle momenten die niet gefilmd zijn momenten dat één van de twee op de plee zit?

Ik zou dit echt willen weten, het liefst in een soort format van een natuurdocumentaire met een voice-over van een bejaarde Engelsman. “At sunrise, the male species awakens, and makes his way to the dumping room. He then begins the primal ritual of excreting feces. Using his phone to keep communicating with the rest of the herd, he starts dumping chunks while making soft groaning noises”.

O ja, en ze waren ook een dag naar een hele grote buddha geweest en dat was vet inspirerend.

Random

M: het is gewoon *speekselgeluid* jetlag..
G: ik heb al gesport hoor..

Geen idee meer waar dit over ging. Maar het woord van deze vakantie was duidelijk random. Random winkeltje, random deur, random straat, random tentje, random mall, random alles.. gelukkig hangen die woorden altijd maar een paar dagen tot weken rond. Ik noem ze maar hangwoorden.

[wp_ad_camp_2]
(Nog een schaamteloze advertentie)

Chinese dierenriem

Verder had ik eigenlijk geen zin meer om de vlogs samen te vatten, dus heb ik gewoon gegoogled naar wat content. Dat schijnen meer mensen te doen. En wat ik gevonden heb, zal je verbazen..

Konijn (Grekko)
Meestal is het konijn lief en aardig en natuurlijk heel populair. Ze zijn goed gezelschap. Hun huis ziet er altijd prachtig uit, ze hebben een enorm artistiek gevoel en een goede smaak, en gaan meestal goed gekleed. Hun kasten bevatten misschien wel heel dure kleding, en veel ervan.

Bron: 144sterrenbeelden.nl/ch4konijn.html

Tijger (Massa)
In de Chinese zodiac is de Tijger het symbool voor kracht en macht: anderen zijn bang voor hen of hebben respect voor hen. Ze zijn dynamisch en hebben een intense activiteit, ze zijn onafhankelijk en heel nieuwsgierig hoe anderen in elkaar steken. Ze hebben vaak volgelingen en bewonderaars.

Ze zijn moedig en zelfverzekerd en zijn uitstekende leiders en beschermers. Hoe liberaal ze echter ook lijken, ze zijn vol vurige passie, snel in hun oordeel en kunnen beslist niet tegen het gezag van anderen. Ze doen hun mond ook open als ze onrechtvaardigheden bemerken.

De werkelijke uitdaging voor de Tijger schijnt gelegen te zijn in het leren begrijpen van het concept ‘matiging’.

Bron: 144sterrenbeelden.nl/ch3tijger.html

Zelf geloof ik niet in horoscopen of dierenriemen, maar deze omschrijvingen komen toch griezelig dicht in de buurt van hoe we de Foefs (uit de vlogs) kennen.. brrr..

Welterusten!