Samenvatting vloggloss 748 t/m 754 – Curaçao & courgette

“Goeeeiemorgen..” Nadat de Foefs een vlog eerder hun vlucht hebben gemist zijn ze vandaag wel op tijd, en stappen ze op het vliegtuig richting het Caribisch gebied.

Vooraf moet er altijd goed ingezopen (tarwegras of een ander overpriced goedje wat je poep laat kleuren) en gegeten worden op Schiphol. Want je zou maar honger krijgen daar boven in de lucht.

Geen idee wat ze hier zegt, maar ik gok iets van: “UGH!! Blijven filmen!!”

In de boekenshop op Schiphol komt ze nog een boek tegen van iemand met dezelfde naam.

Ken je dat? Dat je vlak voordat je iets je mond in wil proppen je nog iets willen zeggen, dus het eten weer van je af brengt, om het direct na het praten alsnog je muil in te lanceren?

Een paar kilo en liters verder zijn ze eindelijk op tijd het vliegtuig in geloodst en kan het grote avontuur beginnen. Sommige mensen vinden de reis/vakantie vlogs van de Foefs erg leuk, anderen juist de Foefs in hun thuissetting. Ik vind het allemaal even kut. Maar deze ‘vakantie’ (“het is gewoon werk..”) springt er wel uit. In negatieve zin dus.

In de vlogs verblijven ze in luxe resorts en overdag is er steeds een programma geregeld vol geplande activiteiten. Elke overige minuut wordt benut met Foooohd!.

Reis- of kookprogramma’s kunnen best interessant zijn. Vooral een combinatie daarvan. Kijk maar naar de interessante TV die Anthony Bourdain maakt. Maar deze ‘werkvakantie’ (persreis) is geen van beide. Het is alsof je bij een bevriend stel op bezoek gaat, en daar dan semi-verplicht alle vakantie foto’s en video’s moet bekijken van die ‘amaaazing trip’ die ze gemaakt hebben.

Zo’n stel die ooit vrienden waren, daarna naar kennissen zijn afgezakt, en nu gewoon een verplicht nummer zijn geworden omdat niemand de ballen heeft om te zeggen dat er echt geen klik meer is met ze. “Of we zin hebben om zaterdag wat bij te kletsen? Neeeh man.. *hangt op*”

De foto’s en video’s kunnen er dan nog zo mooi uitzien (in tegenstelling tot die van de Foefs). Iemand anders z’n vakantie bekijken blijft gewoon kut. En als het nou nog een beetje vlot en samenvattend zou gebeuren, dan was het misschien nog wel te doen. Maar als na de 3e video er al weer op pauze gedrukt wordt vanwege een verhaal, dan wordt je echt gek: “oow.. Jaap, zet op stop! je MOET echt even dat verhaal vertellen hierbij..”

Echt veel goede verhalen, of inside info over ‘de locals’ hebben de Foefs niet. Dat is dan wel weer een voordeel. Het blijft vooral beperkt tot draaierige beelden van landmarks in Curacao ondersteund met net iets te zonnige muziek. De zomerse muziek werkt ook echt niet vanwege de bijna continue half-grauwe half-zonnige hemel. Ik heb het idee dat december daar naseizoen is, maar ik heb geen zin om te Googlen.

Verder zien we wel veel kleurrijke onderwater-beelden van schildpadden..

Die achterna gezeten worden door de Foefs.

Maar deze beelden duren zo lang dat ze meer op vulling lijken om tot genoeg tijd te komen om de Youtube reclames te kunnen verantwoorden. Schildpadden zie ik ook liever zwemmen terwijl ze ondersteund worden door de zachte rustige stem van sir David Attenborough, en niet door Broederliefde of royalty-free generieke muziek bagger.

Of zoals Cynthia zou zeggen:

Wat ik verder mis bij de Foefs zijn de prijzen. Het is leuk dat (ik vermoed) het toerisme bureau van Curacao ze betaald om allerlei gratis shit te doen om zo te laten zien wat voor leuke dingen je op het eiland kan doen en wat het te bieden heeft. Maar als (zuidelijke) Nederlander wil ik eigenlijk ook steeds weten “wa kost da?” Maar daar hoor je dan niks over, je ziet alleen wat menu kaarten voorbij komen met prijzen.

En mijn 2e vraag bij elke reisbestemming: Hebben ze er veel ‘enge beestjes’? En wat is de kans dat ik ze op m’n hotelkamer tegenkom? Bij de Foefs lijkt het in ieder geval beperkt tot wat snelle kleine reptielen.

“Maar hoe hadden ze het beter kunnen doen dan?” Weet ik veel, ik ben geen vlogger. Maar als je loopt te roepen dat deze vakantie “eigenlijk werk” is. Dan verwacht ik wel wat meer moeite dan gewoon vakantie vieren en af en toe je camera aanzetten.

“Is er dan niks goed?” Nou.. ja.. ze vliegen op een gegeven moment weer terug..

Op de terugweg bestellen ze op het vliegveld wat bij Cinnabon. Hier heb ik zelf niks over te zeggen.

Dat laat ik graag aan Louis CK over..

Weltrusten!

PS. “Jeetje Mari.. wat een zure samenvatting! Gaat alles wel goed met je?” Nee man. Ik was vanmiddag bij de Jumbo, en ik moest onder andere een courgette halen. En toen ik een goede uitzocht schoot er zo’n groen stukje schil van een courgette onder m’n nagel. Dat doet niet zeer, maar voelt op een of andere manier gewoon heel vies. En dan sta je een beetje bij het groentenschap onder je nagel te pulken en dan komt het nog niet allemaal er goed onderuit want dan schiet het weer onder de nagel waarmee je het weg probeert te peuteren. En als je die zooi dan eemaal een beetje weg hebt gehaald moet je met je half groene nagels alsnog een andere courgette zoeken omdat uit die eerste nu een chip zit.

*diepe zucht* Ik ben echt toe aan vakantie man.. Toeristen bureau Curacao, help me out here!

PS(2). Ik vind Broederliefde stiekem best wel leuke muziek maken


Bron:
Foefje voor het eerst op Curacao | Vloggloss 748 (Youtube)