Samenvatting Vloggloss 730 – Tussen neus en lipgloss door

“Goeeeiemorgen, het is woooeensdag!” Massa gaat vandaag op kantoor werken. Ze heeft twee afspraken waarvan één met een internationale klant. “Dus dat is wel even belangrijk.”

De vlogs hebben sinds kort een echte intro bestaande uit enkele beelden die de vlog zullen passeren. Dit alles onder de muzikale begeleiding van een beat die nog het meest lijkt op Mr Oizo’s – Flat beat. Maar dan zonder alles wat dat nummer wel leuk maakte. Allemaal niet erg origineel, maar wel professioneel.

*Opmaak time-lapse*

Massa excuseert zich voor Grekko’s groene sportkleren die nog op de achtergrond liggen. Goed dat ze het zegt want het leek net alsof Kermit de kikker gevild was.

Kermit?!

Op naar het werk. Massa geeft aan dat ze vroeger werd uitgelachen omdat ze als nep-rus niet tegen winterweer kon. Massa: “jongens ik ben niet gebouwd voor dit weer”.

Hmm.. de tafel op kantoor ziet er best gezellig uit. Een soort warm eiland in een verder witte marmeren vlakte.

Massa laat haar “favoriete opstelling” zien van haar bureau. Agenda, notitieboek, pen, roze (!!) markeerstift, laptop, telefoon en gepureerde kikker.

Dan volgt een verhaal over backuppen. “Het is heel HEEL irritant als je externe schijf hier is, op kantoor en je bent thuis en je kan gewoon niet je video opslaan”.

*alarmbelletje gaat rinkelen* Dit klinkt als een perfecte casus voor een #spon verhaal over werken en backuppen in de cloud? Maar nee. Het is gewoon een verhaal over dat ze zo vaak moet backuppen. Best een slecht teken als je je bij elk nieuw onderwerp afvraagt of het een sponsor stukje zal blijken te zijn. #allsecur #neverforget

Ik merk dat ik meer dan normaal naar haar lippen kijk. En ik merk ook dat zij hetzelfde doet op haar camera schermpje.

De eerste meeting zit er op en de klant is weer richting Schiphol. Ditmaal gelukkig geen “Jeej! superspannend nieuw project maar ik mag er nog niks over zeggen” praatje.

“OOww my Geeewd! Ik ben naar nummer 7 gestegen op de bestselle..”

NICE! Een nieuwe Herman Koch! #verlanglijstje

Heej, die dude van streetlab is er!

“Experiment 37a, wat gebeurt er als je de hele dag een vlogger gaat vloggen?”

Oh nee, het is Nick van de sales van social maar..

Ze heeft een kettinkje #opgestuurd #gekregen van Verder & Verder. Ze hebben op basis van een screenshot uit een vlog van een krabbel van Grekkor het ontwerp gemaakt. Als een fan dit zou doen klinkt dat best stalkerig, maar als een bedrijf het doet is het ok?

Lunch. Linzensoep, kool en wat aardappeltjes. Ik vind het allemaal heel healthy, ook de shakes. Maar ik vraag me altijd af wat dit met je darmen doet. Krijg je van al die bonen, kool en linzen niet enorm veel gasvorming in je darmen (lees: hete dampende scheten waarvan je bij de eerste vlaag al moet kokhalzen). Of is dat een kwestie van wennen? Staat in het tweede boek daar nog iets over? (hopelijk niet in het hoofdstuk seks) Hoe doen jullie dit?

Time-lapse van Massa aan het werk. Of ja, van Massa met een koptelefoon op. Pro tip: als je veel met een koptelefoon op moet werken, neem er dan eentje waarbij de schelp over je oor valt (over-ear). Behalve dat het beter geluid geeft, scheelt het ook een stel rode platgedrukte oren.

De 2e meeting is inmiddels ook afgelopen en Massa heeft nog wat lopen editen “en doen”. Alles gaat voorspoedig, maar dan.. slaat de twijfel toe..

*houd adem in..*

“En ik twijfel dus…”
“Ik heb ‘kaarsen opruimen’ opgenomen”
“Ik twijfel.. of ik..”

*houd adem in..*

“die nu moet editen..”
“want dat is voor mijn lippen namelijk..”
“en het is zo gek als ie dan later online komt”

*houd adem in..*

“zal ik het doen?”
“ik kan hem nu editen en nu o..morgen komt botox online..” (Het is geen typefout, ze onderbrak zichzelf)

“ja! ik ga het nu doen!”

*laat adem los en slaakt een diepe zucht*

Massa neemt hardop haar planning door voor de komende dagen en bedenkt zich dan dat ze de zaterdag tutorio helemaal niet kan opnemen omdat ze dan een detox weekend heeft.

Maar je kan toch ook een stel zaterdag turtorios van tevoren opnemen (zolang ze niet seizoensgebonden zijn). Zodat je altijd een voorraadje hebt om in te zetten in dit soort situaties?

Massa: “Soms heb ik geen idee.. soms.. ” (onderbreekt zichzelf weer) “soms heb ik een planning gemaakt en dan ontgaat het me even of zo” Goed verhaal. Werkt alleen niet zo goed bij een baas denk ik.

Dat moment dat je boos bent op jezelf, maar wanneer je je lippen weer ziet denkt “hmmmm, I don’t care want ik heb sexy lippen”

We krijgen een kijkje in het magazijn. Hier komen #opgestuurde spulletjes terecht in roze bakjes die netjes gelabeld zijn. Massa zoekt nog wat zaken uit die ze gaat doneren. *duimpje omhoog*

Kwart over 6. Tijd om naar huis te gaan. Morgen komt de video over botox en lippen online. Can you tell?

Om vervolgens in de file vast te komen staan.. maar wel met zwoele lippen..

Eenmaal thuis wordt er wat gegeten en volgt er consternatie over hoe perfect de poot van Manies over het randje past.

Massa: “HOE DAN?!”

“Het is haaalf 12”. Tijd om te bedenken waar en wanneer ze morgenvroeg moet zijn. Ze moet in Lelystad zijn en daar gaat ze 2:10 uur over doen. Ben ik de enige die zoiets ruim van te voren checkt zodat ik iets van een planning of voorbereiding kan maken? Of ben ik daar gewoon heel Cynthia in?

Welterusten!


Bron:
Hele dag op kantoor | Vloggloss 730 (Youtube)