Samenvatting Vloggloss 722 – Ik stop met microbloggen

“Gooeeeiemorgen!” Het is maandag, de Foefs zijn 13,5 jaar samen en Massa gaat een taart bakken. Jeeej! Superfaaahn! (die heb ik trouwens al een poos niet meer gehoord).

Haha! De vlog start vandaag met de grappige Fanta honden reclame! Dit was voor mij alweer het hoogtepunt van de vlog.

Massa: Ik ben vandaag dus thuis.. uuh ja.. Ik had niks op de planning staan
Massa: *maakt klik geluid met mond*

Waarom?? Waarom die klik met d’r mond!!! ARRGH!!!

Ik zou ook willen dat ik mezelf op een maandagochtend kan verrassen met een vrij dagje. Vooral afgelopen maandag, man man man, wat een treurige zooi buiten. Ik verwacht volgende week in de vlog dan ook een Massa update over haar “winterdepressiedipje”.

Over treurige zooi buiten gesproken. De hovenier is weer langs geweest en heeft de steentjes op een andere manier neergelegd. Nuttig. Ze gaan met steentjes wat patronen maken en opvullen.

Op het grote vierkante vak kan je dan bv. je tafel zetten. Lijkt me dus super irritant, want met mijn OCD moet ik dan een tuintafel vinden die precies in dat vlak past. En dan hopen dat het ook met de stoelen uitkomt, en niet de voorpoten in het vierkant staan en de achterpoten eruit.. *voelt nerveus gevoel opkomen*

Massa had liever geen patronen in de “tuin” gehad. Haar voorkeur was één strak geheel van tegels. Maar “Grekkor was het er over eens” dat het iets van variatie moest hebben.
Best handig wanneer je het alleen met jezelf eens hoeft te zijn om een gezamenlijke beslissing te nemen.

Serieuzzz! Watiez met juh haar?!

*montage van Massa die haar haar “recht maakt” (zoals ze het zelf noemt)*

Moet je je voorstellen dat Massa nog wat meer #gekregen cosmetische ingrepen laat doen, en over enkele jaren dit haar standaard gezichtsuitdrukking is. #restingplasticface

*de boodschappen worden bezorgd*

*montage van boodschappen in koelkast doen*

Massa is in haar nopjes want dit maal is de Tamari saus een keer goed geleverd. Blijkbaar bestaat er ook Gluten-vrije Soja saus. En bonus: de Tamari is ook nog eens Halal!

Laten we naast alle gewone boodschappen het fruit niet vergeten:

Ergens in een warm land hier ver vandaan staat een leeggeplukte plantage en hoor je alleen het geruis van de bladeren van de kale fruitbomen..

Massa legt de half vergane overblijfselen van het fruit van vorige week op de nieuwe stapel. Pro tip: Doe niet! Sommige fruitsoorten (en groeten) kunnen er voor zorgen dat het andere fruit sneller rijpt.

Massa komt de kamer in en ziet bijna een mense.. dierlijk drama voor haar ogen voltrekken. Manies probeert er een einde aan te maken door van het (katten)dak te springen maar Massa voorkomt het. De hel van de bunker duurt voort. #freemanies #blackcatsmatter

Massa is blij met haar #gekregen armbandjes want ze zijn lekker dun, en niet ‘chunky’

Massa gaat wat video’s opnemen, hiervoor doet ze een soort calibreer oefeningen. Waarbij ik niet begrijp of ze nou haar camera focus punt instelt of gewoon haar eigen motoriek onder controle probeert te krijgen.

Dale a tu cuerpo alegria Macarena
Que tu cuerpo es pa’ darle alegria y cosa buena

Dale a tu cuerpo alegria, Macarena..

Hey Macarena!!

Massa gaat een bosbessen taart maken omdat ze 13,5 jaar samen met Grekko is. Via Youtube volgt ze het recept maar het eindresultaat lijkt meer op de youtube taart die is opgegeten en daarna terug is uitgekotst in het vormpje. Zelf ziet ze de humor er ook van in en gooit er een “Nailed it!” tegen aan.

Misschien kun je dit shot ook zien als een metafoor (mooi woord, maar geen idee of het hier van toepassing is). Bijna alles wat je ziet op Youtube doet zich mooier voor dan het in werkelijkheid is. Ik vraag me dan ook af of dit ook voor Massa’s kleurrijke Youtube leven opgaat. Ik hoop niet dat haar leven in werkelijkheid op haar zelfgemaakte taart lijkt.

Van de anticlimax op naar de climax van de vlog van vandaag:

Massa: “Uwwww Myyy Guurrrrt!, Als jullie dit zien is ‘het hoge woord er al uit'”.
Ik ben geschokt! Niet dat ze stopt met bloggen, maar dat ze een keer een Nederlandse uitdrukking correct gebruikt.

Ze wil zichzelf geen blogger meer noemen. De laatste maanden heeft ze meer ‘kort en krachtige dingetjes’ online gezet. De reden hier achter is dat ze part-time wil gaan werken. “Ik wil gewoon minder werken”. Ik ook. Ze wil meer genieten van ‘ons’ en ‘kinderen en straks dingen’.

“Ik wil niet 5 dagen in de week mijn kinderen naar de opvang doen omdat ik te druk ben met 5 blogposts in de week schrijven”. Wauw, samen met je personeel 8 uur per dag over een blogpost doen. Pittig.

Over naar de orde van de dag. Drama. De vaatwasser staat op ECO stand en dat duurt 3,5 uur maar ze heeft er iets uit nodig en nu kan ie niet open!

Whaaat? 3,5 uur??? *obligaat “aint nobody got time for that” plaatje.

In de hal is het blijkbaar koud, want ze hebben de trap ook een jasje gegeven. Schattig!

Massa gaat in de keuken aan de slag. En dit is het resultaat:

Maar wat zijn het?

a. vegan runderlapjes
b. soja-based kipfilet
c. taai taai voor de sint
d. gluten-vrije pancakes
e. “iets van gisteren”
f. ingedikte en geflambeerde hummus burgers

Het waren pancakes. En Grekko toont middels een MRI foto aan waar de vorige keer de pancakes zijn blijven steken in zijn darmkanaal.

Daarna zien we de Foefs nog uitbuiken op de bank en zoeken ze tuinverlichting uit. Je hoort de opwinding in hun stemmen als ze merken dat de led lampen ook als schtieks leverbaar zijn.. Dus duiken ze vroeg in bed.

Weltrusten!


Bron:
Ik stop met bloggen | Vloggloss 722 (Youtube)