Samenvatting Vloggloss 710 – Jut & Jill

“Goeie..” Uhm, geen Goedemorgen dit maal. De vlog begint anders dan anders: een zwart scherm met witte tekst begroet ons. Niet schrikken, nobody died. Maar er waren wat gegevens op de SD kaart “verdwenen”. Pro-tip: Zolang je geen nieuwe beelden schiet kun je die met software soms nog terughalen.

Behalve het geheugenkaartje is er meer slecht nieuws. Het lijkt er op dat Grekko binnenkort weer geopereerd moet worden voor zijn hernia. Grekko baalt er van en Massa is ook zichtbaar aangetast. Later op de dag zal (croco) Jill komen, eens kijken of dit de dag toch nog een beetje kan redden.

Waah!!? wat is dit? Door een ongeluk verbrand in een zonnebank? Nee? ow. Het blijkt een overdosis zelfbruiner. Dit doucht ze daarna er dan weer half af, zodat ze er een meer ‘natural’ gebruinde look aan over houdt.

Siem heeft van schrik zijn toevlucht gezocht in het kledinghok. Pardon. Inloop kast/kamer.

“Ok ik heb geddoucht! kijk! TAN! TAN! beetje TAN! vergeleken met m’n witte ding”

Reclame met een supergrappige st. Bernardshond. Haha. Echt superzin in Fanta nu. (sorry Kakhiel)

Massa vertelt, wijzend naar een grote schaal fruit, trots hoeveel fruit ze eet. En voorziet haar weer van een Massa wijsheid: “Hoe meer dingen je koopt,hoe meer dingen je eet.”
Dit gaat alleen niet op voor het koop- en gebruik gedrag van haar kleding.

Ze heeft een ‘persoonlijk’ kado van ‘frennn’ (ik vermoed dat ze Fran van Foodgloss bedoelt maar ik moet aan de The Nanny denken) gehad. Het kado: een bos bloemen die je zelf moet uitzoeken.

Jill is inmiddels gearriveerd, en Massa lijkt in een soort hogere versnelling te zijn geschakeld. Ik weet niet of het de espresso’s zijn, of Jills aanwezigheid, maar ze doet anders.

Ze gaan zo ‘filmen en een theetje drinken..’.

Massa: “Leeeeeeeuk!”

Het regent flink en de meiden wachten op Grekko om hem bij zijn werk op te halen.

Duuurt lang!..

Weer een reclame. Dit maal van de hersenstichting. Is dit een hint dat ik moet stoppen met kijken naar dit soort hersendodende content en iets zinvols met mijn leven moet doen?

Mas en Jill gaan luisteren naar een speech van Tat. Geen uitleg verder. Ook is niet duidelijk met welke pet op Tat deze speech geeft (persoonlijk, DENK of ex-miss).

De speech is inhoudelijk wel goed maar een beetje saai en langdradig. Het publiek kan de aandacht dan ook moeilijk vasthouden en begint selfies te maken.

Het volgend shot is een wazig beeld van (naar ik vermoed) Tat’s hoofd ondersteund door applaus. Direct daarna switchen we alweer naar de woonkamer van foef casa. Verder geen commentaar of duiding meer van Massa over Tat. Zelfs geen standaard “ik ben supertrots op haar” verhaaltje. Raar.

Tijd om sushi te bestellen op de laptop.

Jill: Wat een mooie foto!
Massa: Dankje!!

Not sure if trolling..

De sushi arriveert! Die mensen halen sushi in hoeveelheden dat ik een Chinese rijsttafel haal. Wow.

Het hoofd-voedsel-distributie ziet er zoals altijd op toe dat de sushi in eerlijke porties verdeeld zal worden..

terwijl massa haar hart vasthoud dat het dit keer zonder incidenten gaat. Please not another sushi-gate, please not another sushi-gate, please..

De sushi wordt in hoog tempo naar binnen gewerkt en de meiden zijn inmiddels in dames veranderd na een makeup en kleding makeover. Daarna gaan ze onderweg naar Amsterdam voor het Youtube x ADE feestje. Maar al na enkele minuten slaat het noodlot toe!

Paniek in de auto als er een melding komt dat de bandenspanning te laag is. Gelukkig vinden ze bij een tankstation een luchtpomp.

Om achter de aanbevolen bandenspanning te komen doet Massa een beroep op een hogere macht. Iets specifieker: Het knopje bovenin wat haar in contact brengt met de Opel© OnStar™ service®.
Pro-tip: Vaak staat het ook op een sticker of plaatje in de deurstijl van het portier aan de kant van de chauffeur (hier kwam ik ook pas onlangs achter).
Na enkele seconden horen we een stem uit het dak komen. God is blijkbaar een Belg aan zijn vlaams accent te horen. Met zijn omnivisie kan van afstand haar huidige bandenspanning worden aflezen en voorziet hij Massa van de juiste instructies..

Na dit oponthoud vervolgen ze hun weg naar de hoofdstad.
Massa: “we zijn er bijna, jeeej!”
Massa: “En echt serieus een half uur voordat de party is afgelopen zijn we er”
Jill: “Dit is echt te erg, maar ja, we konden er niks aan doen toch?”

Behalve op tijd vertrekken bedoel je?

Massa: We ziiiiiijn eerrrrrr!
9 man in een soort kippenhok kantoorruimte. Shit is lit!

Omdat het feestje nog maar even duurt gaan ze direct door naar de selfie booth.

En is het gelijk tijd voor de after. Deze vind plaats in een suffe club (of supperclub?). Dit is niet echt goed te verstaan wanneer je naast een box probeert te vloggen.

De venue ziet er mooi uit, maar het lijkt enorm saai. Iedereen kijkt op z’n phone en niemand danst. Maar dat zou ook aan de muziek kunnen liggen. Ik heb in menig kledingzaak op zondagmiddag nog betere beats gehoord dan dit. Verder zien we dan ook bijna niks meer van de afterparty.

Hoe is clubben tegenwoordig eigenlijk? Als fossiel heb ik er geen idee van. Mijn beeld erbij is dat iedereen vooral stil staat, zuipt en naar z’n telefoon staart. Als je dan een telefoon/camera voor je neus geduwt krijgt doe je een paar keer een pomp beweging met je hand (heren), of sluit je je ogen en kijkt half naar beneden en doet je hand omhoog (dames), en doe je net alsof t een leuk feestje is?

Terug in de auto. Jill is gelukkig nog nuchter genoeg om de lichtschakelaar te vinden.

Blijkbaar bedient die schakelaar ook Massa’s glimlach.

En zetten ze wat minder laffe beats aan om naar huis te rijden.

POMPEN!!

Een whiskas reclame.. Aaaaaaaaaah!
Shit, nou ben ik helemaal uit het verhaal. Oja. Het is 2 uur s’nachts. Ze wilden op de terugweg langs de Mac maar die was helaas al dicht. Ben wel benieuwd wat voor vegan-wel-vis-geen-gluten fooohd ze daar dan had willen scoren.

Eenmaal thuis is het snel de makeup afhalen en naar bed.

Wellltrusten!!

PS. Ik vraag me steeds af wat er te zien is aan Massa’s achterhoofd. Een bepaalde plek of moedervlek? Een stuk kauwgom in haar haar? Een tattoo met ‘I love Foef’? Mensen staren er echt naar. Viel me ook al op bij de Fernlovers dame.


Bron:
Jill blijft logeren | Vloggloss 710 (Youtube)