Samenvatting Vloggloss 1383 – Sànfrán

Wat hebben jullie gedaan tijdens de vloggloss stop van 2 weken? Vast iets boeienders dan mij. Ik heb in ieder geval geen spellingscursus gevolgd zoals je al merkt, want ik hoor iemand “dan IK” vanaf de bank roepen. Anyway.. er zijn weer nieuwe vlogs, dus laten we tot de orde van de dag overgaan. De Foefs zijn namelijk in..

“Gooood morning Saaaan Fraaaaan!” De Foefs worden wakker met een geweldig uitzicht vanuit hun hotel.

Ik ben er zelf ook eens geweest, toen heette het nog gewoon San Francisco. En toen had ik ook meer authentiek SanFrancisciaans uitzicht:

Sànfrán. De stad van mist, een rode brug, en een shitload aan daklozen.

Massa: “Het is in San Francisco altijd lekker weer en ze zeggen ook dat de meeste daklozen hier zijn omdat het het hele jaar door altijd een beetje lekker [weer] is.”

Als ik “ze zeggen dat” zie staan denk ik gelijk aan het bekende Amerikaanse “some people say“. Hierbij krijg ik altijd gelijk de neiging te gaan fact checken. Dus bij deze:

Marie’s Factcheck ©: Het eerste deel van de zin is niet te checken, omdat “lekker weer” subjectief is. De conclusie van het tweede deel, over het aantrekken van daklozen vanwege het milde klimaat, komt uit op: Niet wetenschappelijk bewezen, maar wel heel aannemelijk!

Maar laten we het gezellig houden. De Foefs genieten immers van hun welverdiende vakantie in aanloop naar Burning man.

M: “Ik wil bestwel graag een spraytan voordat we [naar Birmingham] gaan. Even kijken of ik dat nog ergens kan boeken!”

Als eerste denk ik: “laat lekker zitten, die wortel-kleurige plakzooi op je lichaam”, maar na dieper nadenken (in hoeverre dat mogelijk is over dit onderwerp) bedacht ik me: “Best een goed idee!” Want je hebt dan een soort semi-permanente SPF beschermlaag over je huid, en dat komt wel van pas in de woestijn. Of werkt dat zo niet?

M: “Mijn handen zijn fleeky burny”

De enige plek waar ik wel eens burny ben is mijn schaamstreek. Maar eigenlijk nooit in combinatie met “fleeky”.

Massa heeft inmiddels 400 (haar eigen woorden) outfits gepast. En is uitgekomen op een paars, lila.. uh.. “pinkyish?” jasje van ribfluweel. Zelf ben ik een poos terug ook weer met ribfluweel in contact gekomen toen ik mijn kledingkast aan het uitmesten was in de vorm van 2 broeken.
In tegenstelling tot Massa heb ik het niet voor elkaar gekregen om opruimen van mijn kledingkast betaald te krijgen door viewers die dit blijkbaar boeiende content vinden. Ik had maar één viewer, en die zat gewoon op bed. Mijn partner.

Na een blik van pure verachting kreeg ik de mededeling dat deze broeken enkel geschikt waren voor huisartsen of andere medisch specialisten. De broeken zijn inmiddels uit de roulatie genomen (lees: vernietigd) zodat ze niet per ongeluk in een kringloop of hip 2e hands winkeltje terecht kunnen komen en andere in relationele problemen kunnen storten.

Bij Massa zal partner commentaar op haar kleding geen probleem moeten zijn. Met de outfits die hij draagt is zijn kritiek op andermans outfits moeilijk serieus te nemen..

en anders kun je hem altijd nog de bovenstaande gezichtsuitdrukking geven..

Blijkbaar heb ik de vlog gemist waar Grekko is gestopt als zelfstandig makelaar en zich heeft aangesloten bij een obscure blackmetal band.

M: Wij zijn bij IHOoooooOoop!

Voor degene die het nog niet kennen, IHOP is het International House Of Pancakes. Dit klinkt heel cultureel en culinair, maar het is gewoon een pannenkoekenhuis waar ze naast pannenkoeken ook “Franse” pastries verkopen. Of in ieder geval, het idee dat Amerikanen hebben bij Franse pastries.

En wees gewaarschuwd, een pannenkoek in ‘Murica is niet hetzelfde als een pannenkoek in Nederland. Je bestelt in wezen gewoon een stapel dikke pannenkoekjes met een emmer siroop erbij. Mocht je vanuit jezelf een stabiel bloedsuikerspiegel hebben, dan is het wel leuk en lekker om een keertje te proberen.

Find a man that looks this way at your punani like he does at these pancakes..

En zoek ook een man die niet eerst aan je punani ruikt voordat hij toehapt..

De Foefs en Hella lopen door Sanfran en checken huizen en hun prijs. Zo ziet Massa dat een huis (of verdieping) verderop in de straat die voor $9,5 miljoen gaat.

M: “Jongens… Jongens!” (op schooljuf toon)
M: “Doe eens een gokje, Doe eens een gokje hoeveel dit witte huis kost?”
Makelaar Foef: *mompel* huis *mompel* appartement *mompel* *wijst* mompel”
Makelaar Foef: “Uuuh… 2,3? .. miljoen”
M: “9,5 miljoen!”

Makelaar Foef: ..
Hella: ..

M: “Dit is hoe scheef de huizen hier staan”

Marie’s Factcheck ©:

Inmiddels hebben ze de tickets voor Birmingham opgehaald. $425 per persoon. Niet goedkoop, maar ook niet eens zo duur als je nagaat hoeveel dagen het is, en wat de prijzen in Nederland/Belgie zouden zijn. Check maar eens wat een Tomorrowland ticket kost bijvoorbeeld. Alleen jammer dat alles er omheen (vlucht, vervoer, fietsen, tent, etc) zo duur zijn.

Mas en hel volgen een authentiek bedoeïenen ritueel. Dit eeuwenoude ritueel wordt altijd uitgevoerd wanneer dit volk voor langere tijd richting de woestijn trok.

Mas gaat voor een pedicure. Hel voor een setje plastic nagels.

Mas is “sniffy” en daarom hebben ze wat “shotjes” gekocht. Ginger shotjes welteverstaan.

M: “Ik vind het walgeijk maar lets do it”

G: “Doorslikken! Doorslikken! Je gaat niets uitspugen!”
G: “Is goed voor je!”
G: *Lachend* “Ze shaked helemaal… ze staat te trillen.. ow kijk nou! Helemaal krampachtig.”
G: *plotseling heel serieus* “Lieverd. Je moet het opdrinken.”

Wow. Ik verzin dit niet eens.
Shit wordt ineens best duister bij die laatste zin.

Om de ginger weg te krijgen duiken ze een vegan eettentje binnen en scoren een burger.

En wederom moet er iemand eerst weer heel erg ruiken aan zijn eten.

Ondanks de ginger en burgaahr is Mas nog steeds ‘sniffy’ en besluit ze met de ühbur terug naar het hotel te gaan om wat te rusten.

M: “door de airco van het vliegtuig ofzo”

Marie’s Factcheck ©: Kun je door de airconditioning van een vliegtuig ziek worden?
Antwoord: Soort van

M: “het is ook altijd raak als ik vlieg”

Minder vliegen dan.

M: “we hebben een afspraak voor de spraytan morgenochtend. Alle drie. Super grappig.”

Ik kan alleen maar aan bovenstaande scene denken als ik hoor dat Grekko voor het eerst (zover ik weet) naar de spraytan gaat.

M: “Het is inmiddels half 8 ’s avonds. Ik ben nog steeds sniffy

Ze besluiten bij Chipotle te gaan eten. Dat is in ieder geval een goede manier om je verstoptheid in je neus op te lossen.
Chipotle helpt overigens ook bij enorm goed bij verstoppingen beneden. Geen grap. Try it.

Daarna scoren ze nog wat heavy duty ‘Murican anti-verkoudheidsmiddeltjes en wat make-up en gaan ze slapen.

Weltrusten!

PS. Ben ik de enige die het opvalt dat Massa vaak enkel maar de helft van haar lippen sluit met praten? Alsof de linkerkant met een touwtje vastzit. Is dit altijd al geweest? Of zou dit door de fillers komen? Je hoort het gelukkig niet qua spraak, maar als je hier eenmaal op gaat letten kan je het niet meer un-see-en..
Bron: Huizen kijken in San Francisco | Vloggloss 1383 (YouTube)