Mari Exposed?! – The journey so far

https://www.flickr.com/photos/pictures-of-money/

Het moment is dan eindelijk aangebroken lieve lurkers en marinions. Jullie meestgestelde vraag zal eindelijk beantwoord worden in deze post. DE vraag die velen ’s nachts wakker houdt (inclusief mezelf): “Wat verdien je nou met je blog?”

In den beginne..

1 augustus 2016 zag dit blog het online levenslicht. De reden: Mijn YouTube kijkfrustraties van mij af schrijven zodat ik het niet teveel opkrop en daar enge ziektes van krijg.

De kosten:
– Hosting: €10,- per maand (niet de goedkoopste, wel een goede)
– Vrije tijd. Onbetaalbaar. Maar tegelijkertijd ook weer niet. Want wat had ik anders met al die uren gedaan?

Waarschijnlijk Help mijn man is klusser kijken waarbij ik halverwege de aflevering erachter kwam dat het een herhaling van enkele jaren geleden was die al gezien had. Het nadeel bij HMMIK (gebruikt iemand die naam uberhaupt?) is dat je aan John Williams niet kan zien of het programma van vorig jaar is of 10 jaar geleden. Dus, fuck jou en je goede anti-aging genen John!

De moeite:
Wat me opviel is dat een post vaak veel langer kostte om te maken dan ik aanvankelijk dacht. Ik heb dan ook geen 140 karakters limiet zoals Twitter of de Beautygloss 2.0 website (-RIP-). Ook moest ik echt in een ‘zone’ zijn om er iets leuks van te maken. Die dunne lijn ergens op de grens van frustratie en creativiteit. Vaak ben ik ergens aan een post begonnen en door vermoeidheid of privézaken deze halverwege afgebroken. Maar na een poosje was er toch wel weer genoeg zin om deze af te maken omdat je (heel suf) om je eigen grapjes moet lachen, iemand een leuke reactie had geplaatst, of je vrouw ongeduldig wordt.

Dus Mari, wat je eigenlijk wil zeggen is, dat je nu meer respect hebt voor bloggers en Youtubers omdat je nu weet hoeveel moeite en energie zij steken in hun creaties? En dat je hebt gemerkt dat dit echt wel hard werken is?

Nee man, ga toch weg! Stratenmakers, die werken. Mensen in de bediening, mensen die bij callcenters elke avond geschoffeerd worden door klanten en hun manager, mensen die nachtdiensten moeten draaien, mensen die bejaarden helpen, mensen.. you get the idea.

Dus je zegt dat YouTubes/bloggers niet ‘echt’ werken?

Nou.. Het is mooi dat je van je hobby (waar het vaak mee begint) of passie (trendwoord voor uit de hand gelopen hobby) je werk maakt. Maar tegelijkertijd ook niet. Ik zie veel mensen enthousiast beginnen en daarna succes krijgen (in de vorm van leuke reacties, sponsoring, inkomsten). Maar tegelijkertijd ook een soort gouden kooi voor zichzelf maken. Ze (of hun media bureau) gaan targets stellen, doelgroepen bepalen, online strategy uitzetten, etc. Ze professionaliseren. Daarbij komen zaken as deadlines, planningen, afspraken, verplichte posts, event bezoekjes, samenwerkingen etc. om de hoek kijken. In die zin ‘maken’ ze hun eigen ‘werk’, en klagen daar geregeld over. Dat het allemaal niet makkelijk is, of dat ze deadlines hebben, dat ze drukdrukdruk zijn. Maar dit zijn allemaal zelf gecreëerde problemen. Je had ook gewoon een ‘normale’ baan kunnen hebben en dit voor je plezier erbij kunnen doen. Maar uiteindelijk word je gewoon een werknemer van jezelf dankzij je succes (geld, reacties, aandacht, etc..). En dan leren ze dat er geen grote lul van een manager bestaat als wanneer je je eigen baas bent.

Maar je hebt de vraag helemaal niet beantwoord??

Klopt. Maar ik had een soort bruggetje nodig naar m’n volgende punt: Geld verdienen.

[wp_ad_camp_1]
(over geld verdienen gesproken..)

Publiek

Bruggetje mislukt. Ik ga het eerst nog even over jullie hebben. Onderstaande statistieken gaan over de periode van 1 augustus tot 17 april. Ik heb er gewoon wat uitgekozen om jullie een beetje een idee te geven hoe je je tijd hebt verspild op dit blog.

Waar ik zelf het meest vrolijk van word is de gemiddelde sessie duur. Hoewel iedereen tegenwoordig (vooral online) de aandachtspanne van een goudvis lijkt te hebben, nemen mensen blijkbaar toch de tijd om rustig wat te lezen (of duurt het gewoon enorm lang voordat alle afbeeldingen ingeladen zijn). De enige persoon die het gemiddelde van deze leestijd omlaag brengt, is Lippie met haar bizar hoge leestempo.

Shout-out naar de degene die nog steeds met een Blackberry rondloopt. Heb je ook nog steeds Paris Hilton als achtergrond en Danza Kuduro als ringtone? We pingen!

De fuk? Heb ik meer Trump supporters dan Walloniers (walen?) die mijn blog bezoeken?

Ik wilde een opmerking maken over Ome Erdo die de samenvattingen ook leest, maar ik wil dit jaar nog op een betaalbare zonvakantie.

De bezoekers uit Rusland komen overigens niet zoveel uit Moskou maar vooral uit St. Petersburg en een deel van de Oeral. Geen idee hoe en wat.. als jullie hier theorieën over hebben, ik hoor ze graag.

*Zwaai* naar Claire en Lippie.

Excuses nog naar alle Friezen & Friezinnen. Onweerlegbaar bewijs dat internet ook in jullie contreien is doorgedrongen.

Hierboven nog een mooi overzichtje van de tijden waarop het blog het meest wordt bezocht.. Ik loop er even met jullie doorheen om wat botte aannames te doen met betrekking tot jullie leesgedrag. Sowieso: slapen jullie wel genoeg?

Maandag: Iedereen die naar school gaat of moet werken, besteedt de ochtend aan bijkomen van het weekend en bijlezen van je bloglovin lijstje. Hierdoor heb je om 12u ’s middags tijdens de lunch tijd om met je medestudenten/collega’s bij te kletsen over het weekend. Om deze tijd is namelijk op maandag een kleine drop in bezoekers te zien. Maandagavond zou je eigenlijk gaan sporten, maar je voelt je eigenlijk nog te kut van het weekend, en je sportbuddy had vorige week al een keer afgezegd, dus zeg jij nu ook af, en je ploft op de bank om een leuke te film te kijken. Althans dat was de bedoeling, je partner is een kwartier bezig met het zoeken naar een geschikte film, terwijl jij je telefoon checkt en daarna beide geen zin hebben in een film waardoor jij alleen maar op je telefoon blijft en je partner maar gaat gamen/douchen/over het werk vertellen terwijl je niet luistert. Enkele uren later merk je dat alles in de woonkamer best donker is, en je weer veel te veel tijd van je leven hebt verspilt aan YouTube en blogs en dat je voornemen om toch echt op tijd naar bed te gaan ook weer niet gehaald is. Maandagen..

Dinsdag: Net zo kut als maandag, maar op dinsdag moet er ook nog eens echt werk worden verzet. Dit zie je terug in het gat in bezoeken rond de lunch. Er moet nog snel snel iets af waardoor je de hele lunch doorwerkt. Het niet tijdig eten veroorzaakt weer vermoeidheid voor de rest van de dag, en ’s avonds ploft de helft op de bank neer om blogs/YT te checken terwijl de andere helft toch echt maar iets gaat ondernemen (sport, cursussen, zogenaamde interesse tonen in hun partner).

Woensdag: De ergste werk/school drama’s worden even vergeten als de week doormidden wordt gezaagd. Overdag lijkt alles rustig, en ’s avonds is er dan ook tijd om lekker te lezen op de bank, omdat je je avondverplichtingen al op dinsdag hebt gedaan. Enkele lezers hebben hun energiepeil inmiddels ook weer redelijk op orde en vinden het een goed idee om het gelijk alweer wat later te maken.

Donderdag: Superfahn! Het weekend is er bijna. Overdag wordt er rustig doorprutst, en eventuele deadlines worden alweer naar de week erop overgeheveld, omdat je hoorde dat het vrijdag al echt mooi weer zou gaan worden. ’s Avonds heb je afgesproken met vrienden om naar de koopavond te gaan. Tussen 19-20 lees je je telefoon omdat iedereen te laat is en allemaal een kutsmoes heeft, terwijl jij je avondeten al hebt overgeslagen om op tijd in de stad te zijn en je fucking cranky bent. Van 20-21 lees je je foon, wachtend bij de pashokjes.

Vrijdag: Het blijkt toch kut weer te zijn, maar de vrijdagmiddagborrel begint al tijdens de lunch zo te zien. Daarna moet er gezopen worden en ergens rond een uurtje of 22.00 kom je thuis zonder een goede avondmaaltijd te hebben gehad. Je friemelt nog wat op je telefoon en valt in slaap op de bank.

Zaterdag: Hier zie je vooral dat de lunch die je stilzwijgend met je partner hebt van 12u naar 14u is verplaatst omdat jullie allebei niet het bed uit konden komen. De overige populaire tijden zijn 22:00 en 1:00. Optie A: Dit is waarschijnlijk het moment dat je op stap bent en weer bedenkt hoe kut uitgaan ook alweer is. De muziek, de mensen. Dus je checkt je telefoon maar in de hoop dat je door niemand wordt aangesproken. Optie B: Je zit eenzaam op de bank met een zak chips blogs/YT te checken en baalt dat je niet bent gaan stappen. FOMO is een bitch.

Zondag: Ergens tussen 12:00 en 14:00 ontwaak je uit je drank- of doritos coma en check je Instagram om jezelf wijs te maken dat al je vrienden WEL een leuke zaterdagavond hebben gehad, en je schakelt snel over naar blogs en YT als uitvlucht.

[wp_ad_camp_2]
(schaamteloze advertentie)

De appel aan de boom

Na enkele posts werd ik er op gewezen dat mijn site eigenlijk helemaal geen advertenties bevat. Dus ben ik me gaan verdiepen even snel op de adSense site gaan kijken en heb ik me aangemeld. Want wie weet, misschien ligt zo’n luxe gietvloer ook wel voor mij in het verschiet.

Advertenties:

 • Van 1 augustus tot 18 september: Koos Advertentieloos
 • Vanaf 18 september: 1 sidebar advertentie
 • Begin januari 1-2 advertenties door het artikel heen
 • Don’t be fooled. Dit zijn ‘geschatte’ inkomsten. Google is vaak heel rooskleurig wat betreft deze schattingen.

  Zoals je ziet waren de werkelijke totale inkomsten in deze periode ongeveer 90 euro.

  Het minimale uitkeringsbedrag bij Google Adsense is 75 euro. Dit betekent dat elke keer je 75 euro bij elkaar hebt gespaard, je aan het einde van die maand je geld kan laten storten op je rekening. Het proces ging bij mij niet geheel vlekkeloos. Maar inmiddels is de eerste 75 euro bijgeschreven, zodat ik het spreekwoordelijk kan laten regenen in de club.

  Stacks on stacks on stacks

  Nog wat statistiekjes, omdat het kan. 90 euro in 212 dagen, dat is:

  • 0,017 cent per uur. Dit bedrag is te laag om te kunnen doneren aan een goed doel.
  • 42 eurocent per dag. Daar kun je al snel een postzegel, mars, bakje paperclips, courgette, appel voor kopen.
  • 3 euro per week. Jeej! Genoeg om iets bij de Primark te kopen (wat na 3 weken weer uit elkaar ligt). En wetend dat de werknemers daar nog steeds meer verdienen ($68 / maand) dan ik met m’n blog. Je kan hier ook een kleine bak van een bepaalde Chinese rijstmaaltijd voor kopen.
  • 12 euro per maand. Hier kun je Fifa punten voor kopen (niet doen, de grootste scam die er is!) Of je kunt er (2e hands) het boek Happy Life van Massa van kopen (niet doen, de een-na grootste scam die er is!)

  Oh wacht. Ik was even vergeten de hosting kosten eraf te halen. In de hele periode (augustus -> april) is dat 9 x 10 = .. 90 euro. Dus houd ik 90 – 90 = 0 euro over. Nog niet bepaald M.O.B, maar wel een hoop leuke reacties en ik slaap ’s nachts beter.

  Welterusten!

  —–

  Bonus

  Meeste bezoekers op een dag: Samenvatting Vloggloss 703: Domme pech

  Meest winstgevende post: Samenvatting Vloggloss 814 – Shop till you squishy drop

  Meest slecht bezochte dag. Valentijnsdag 2017. Een goed teken, jullie zijn dan met jullie partners bezig! (Of iemand aan het stalken.)


  Credits: Foto van geld door Pictures of Money