Samenvatting Vloggloss 852 – Praag (of een andere willekeurige stad) – (1/2)

“Goeeeiemorgen, het is zaterdag en wij zijn wakker geworden in Praaaag. Huuuuh. Love Praag”. De Foefs zijn de hectiek van de stad het werk het dagelijks leven ontvlucht en hebben samen met Linda en Klaas hun intrek genomen in een hoteltje in Praag.


Linda en Klaas. Hoe ga ik dat afkorten? Op de een of andere manier klinken Klinda, Lindaas, Linklaas niet zo celebrity achtig als Zalfie, Kimye of Brangelina (RIP). Ik houd het even op “het Disney stel”. Nee wacht, het Didney stel!

Mocht je een deja vu hebben, dat klopt. 9 maanden geleden waren ze in dezelfde bezetting ook in Praag aan het shoppen. Zelfs de volgtitel is identiek.

Maar even terug naar Lind.. het Didney stel. Ik heb (dankzij mijn opmerkzame partner) nog een conspiracy theory. Zoals we weten treffen de Foefs en de Didneys elkaar geregeld. Vooral voor spelletjes avonden. Je weet wel, die stukjes die je doorspoelt waarbij Grekko met zijn hand loopt te bashen op een plastic hamburger met de reflexen van een Koreaanse game verslaafde.

Massa heeft het al vaker over ‘verborgen berichten’ in haar boek gehad die betrekking hebben op sex. Maar ook over swingen (aldus sommigen).

De Didneys komen op mij over als een degelijk huisje-boompje-beetje stel over. En juist dat geeft mij het vermoeden dat ze, ‘wanneer de nacht valt’, in een stel sexuele roofdieren veranderen die samen met de Foefs wilde nachten beleven waarbij niet alleen lichaamssappen maar ook partners worden uitgewisseld.

Maar Marie, moet je niet iets van aanwijzingen of argumenten hebben? Ok, ok. Bear with me..

In vloggloss 851 vertrekken de stellen samen naar Praag. Maar wat doet Massa de dag ervoor in vloggloss 850? Ze laat zich waxen (rond 4:18). #delete #kado.

“Ok. Maar ze laat zich wel vaker waxen, ook vlak voor vakanties” hoor ik je zeggen. Dat klopt. Maar als ik even 9 maanden in de tijd ga..

Kom ik uit op Vloggloss 569. 1 dag voor ze op reis met de Didneys gaan. Toeval? Misschien, eens kijken of we nog meer hints tegenkomen.

[wp_ad_camp_1]
(maar eerst deze commerciële boodschap)

Massa is inmiddels uit bed gekomen en heeft wat make-up opgeplempt.

Op TV staat een 90ies kanaal op (met The Rembrants). Dit was één van de dingen die me zelf opviel aan mijn bezoekjes aan Praag. Wat de fuck is er met de muziek daar aan de hand? Ik ben geen café of restaurant tegengekomen die recente top40 muziek draaide. Allemaal jaren 80, 90 en heel soms 00’s muziek. Zou dat iets cultureels zijn? Of kunnen ze gewoon bepaalde muziek licenties niet betalen?

Lang geleden, maar we hebben er weer eentje! Aanwijzingen dat Grekko een robot is: Hij start s’ochtends zijn armen op.

En calibreert zijn GPS even. Massa heeft het er ook altijd over dat hij zo’n goed gevoel voor richting heeft en elk straatje lijkt te kennen. Geen toeval dus.

Omdat zelfs robots niet op lucht kunnen leven gaan ze op pad naar eten. Grekko heeft zich in een soort artistieke clochard outfit gehesen en uiteindelijk komen ze terecht bij Café Faux pas.

Hoe toepasselijk.

Eenmaal binnen zien we de rest van de outfit. Massa zorgt in het cafe dat Grekko’s hoofd niet te zien is, en hierdoor doet dit mij direct denken aan zo’n undercover in Nederland programma waarbij ze een louche Russische Oost-europese crimineel in een cafe ontmoeten die anoniem moet blijven.

Ik dacht altijd dat Brussel-midi deprimerend was..

Op zoek naar wat meer vrolijkheid duiken ze wat typisch Tjechische winkels in. In de Flyîng-Tîgėr komt Massa wat “Mandela” kleurboeken tegen. Mandela? Je weet wel, die man die op Sneijder-eiland vast zat.

Linda draagt een kippenhoed. Ik ga niet stuk.

En ik maar denken dat grekko irriant was..

[wp_ad_camp_2]
(advertentie van een product waar je niet in geïnteresseerd bent)

Hoe kut moet het trouwens zijn als je in zo’n winkel werkt. Dat er op een willekeurige ochtend een pallet van die kippen wordt uitgeladen. Je knijpt er in en je denkt nog even “hah.. grappig..”. Maar dan bedenk je je dat elke 10e bezoeker dat ook gaat doen. En je beseft dat je nog maanden elke dag dat kut geluid moet aanhoren inclusief de klanten die erom lachen. kill me now..

Nog meer dingen die kutgeluid maken waar heel de winkel van mag meegenieten.

En natuurlijk ah-lus aanraken. Alles in de fucking flying tiger moet worden aangeraakt, vastgepakt en teruggelegd. Ah-lus.

Om jullie geringe aandachtsspanne niet teveel op de proef te stellen en zelf maximaal financieel te profiteren van deze extra-grote samenvatting heb ik deze in 2 delen opgesplitst. Dus hou de site in de gaten voor de ontknoping de komende dagen.


Bron: Shoppen in Praag | Vloggloss 852 (Youtube)