Samenvatting Vloggloss 655 – Een feest van herkenning (deel 1)

De vakanties zijn voor de meesten alweer voorbij en terwijl iedereen zich weer naar hun werk of school sleept moet ook ik weer aan de bak. Na een vloggloss vrije week komen er nu dagelijks twee vlogs uit. The Mascha strikes back. Diepe zucht.

Previously on Vloggoss..
De laatste keer dat we de Foefs zagen waren ze bezig in te pakken voor hun USA reis naar Bummingham. Nouja, inpakken. De hele huiskamer lag vol met spullen en koffers, Grekko was vermist, en Massa wist het ook allemaal even niet meer. Een beetje het vaste inpak ritueel van de Foefs dus. Na deze cliffhanger horen we eindelijk hoe het verder is gegaan, en ze stellen niet teleur..

“Goeeiemorgen! Het is 5 over 6! En wij hebben, geen grap, maar 1 uur geslapen!”

Een feest van herkenning. En tegelijk, zoals altijd, vragen, heel veel vragen. Zoals Peter R de vries zich ook af zou vragen: “Wat heeft heeft er zich precies afgespeeld in die nacht van 25 op 26 augustus?” Waar was Grekor gebleven? Was hij in slaap gevallen? Speelde zijn medicijngebruik hierin een rol? En wat is de significantie van het vermelden dat het het 5 over 6 is, en niet gewoon 6 uur.

Het grootste vraagstuk blijft echter: hoe komt het, dat wanneer je 1 uur in de hele nacht gaat slapen, je het alsnog voor elkaar krijgt je te verslapen? De Foefs zijn namelijk wakker gebeld door de taxi die voor de deur staat te wachten. Uiteraard moet de taxichauffeur (/chaufeusse) nog wel even wachten aangezien Massa haar vlog moest starten met te vertellen dat ze zich hadden verslapen en enorm moeten haasten.

Op naar Schiphol. Waar Massa hun vlucht naar Business class heeft kunnen omboeken voor 1/10e van wat het zou kosten als je vooraf Business class boekt.

“Ooow Emm Gee!”

Grekkor vraagt zich af wat Massa in hemelsnaam over hem verteld heeft aan de incheckbalie om die korting te bemachtingen.

Grekko’s haar valt overigens niet bij iedereen in de smaak ಠ_ಠ

[wp_ad_camp_1]
(schaamteloze advertentie)

Naast een spontane haarverkleuring leveren de medicijnen ook andere bijwerkingen op, zoals disorientatie.

– Ze mogen met hun BC ticket de KLM Crown Lounge in en doen zich tegoed aan het gratis buffet

– Vervolgens gaan ze richting gate, waar Massa buiten een ‘schattige’ Boeing 747 ziet staan:

“Ik vind de neus van een vliegtuig altijd iets schattigs hebben, een snoet, een soort van dolfijn ofzo, en dan met die oogjes op elkaar enzo. Couchiee Koeee!”

Grekkor krijgt ineens een helder moment en realiseert zich dat hij in het vliegtuig in BC zit. “Ooww Em Geee” hoe is dit gebeurt?

Ter controle dat alles wel OK met hem gaat (en om te showen hoeveel beenruimte ze hebben in BC) vraagt Massa het volgende:

“Doe eens even je benen rek!, Je been stretch!”
“StretchyGregLeg.. Nah!! Foef heeft een defecte StretchyGregLeg”

Als je hier al zo’n naam voor hebt vraag ik me af wat voor bijnaam z’n geslachtsdeel heeft. (suggesties in de comments zijn welkom maar niet verplicht)

Grekko vindt een kam op de grond

Grekko is blij met de kam. Het was een goede dag.

Ready for takeoff!

We switchen naar een versnelde montage met rechtenvrije klassieke muziek op de achtergrond/ Het vliegtuig stijgt op, we zien weilanden en typisch Hollandse landschappen

Ha! En dan zeggen ze dat je klasse niet kunt kopen.. Massa lacht als laatste

[wp_ad_camp_2]
(Nog een schaamteloze advertentie)

Massa ziet zichzelf in een film in het vliegtuig. Gelukkig heeft ze er ook nog even de tekst bij gezet dat zij het is. Anders hadden we het zomaar kunnen missen.

Montage gaat verder met shots van de vliegtuig maaltijden. Iedereen die vliegtuig eten afkraakt heeft nog nooit gezien wat de Foefs doordeweeks thuis naar binnen werken.

De klassieke muziek zwelt verder op en we zien nu wijdse blikken van wolkendekken en het Amerikaanse vasteland doemt hieronder op.

Weer een vliegtuig maaltijd die er beter uitziet dan wat ik normaal in een restaurant kan veroorloven.

Weer beelden van Amerika met de inmiddels vrij irritant geworden klassieke muziek.

Touchdown!

Eindelijk. Het muziekstuk eindigd precies met het einde van de montage. Het lijkt alsof er echt over het editen is nagedacht. Ik verdenk Grekor ervan dat hij dit heeft lopen editen. Ook vanwege de geluidjes en teksten erin.

— Wat staat de Foefs in San Francisco te wachten? Binnenkort deel 2! —


Bron: Wij zijn in San Francisco (business class omg) | Vloggloss 655 (Youtube)