December Spon challenge

Goeiemorggeeen.. *geluid van een plaat die wordt stopgezet* Vandaag geen vloggloss samenvatting, maar een challenge!

Je hoort het goed, dit keer een challenge. Massa heeft namelijk een ochtendroutine opgenomen. Waar denken we aan als we een Youtuber een ochtend/avond-routine video zien opnemen? Juist; SPON! Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren dat ik zo’n routine video heb gezien, zonder dat het was opgenomen als advertorial. Het leuke is dat Massa in de titel nog niet aangeeft WAT er precies gesponsord is aan de video, dus laten we het gaan raden!

1. Haal een vriend/vriendin/non-binair-gender/partner/huisdier of stem in je hoofd erbij.
2. Zet de video aan: Mijn ochtendroutine 2018 ❤ Morning routine | Beautygloss
3. En probeer als eerste te raden wat het gesponsorde onderdeel is!

Here we gooo!

Massa: “Hi, en welkom bij Beutygloss. Vandaag heb ik voor jullie mijn ochtend routine. De laatste keer dat ik dit opnam is echt alweer langer dan 2 jaar geleden geloof ik, en niet eens in dit huis. Dus ik dacht ik ga weer eens een ochtend-routine opnemen…”

En dat heeft natuurlijk nieeeeets met spon te maken..

M: “Alright! We gaan beginnen met de ochtend routine. Sommige stukjes herken je wellicht uit de vlogs, maar ik laat lang niet alles zien in de vlogs, en dit is eigenlijk hoe iedere ochtend voor mij eruit ziet.”

Ze hebben twee dekens omdat Massa graag (naakt) heel warm wil slapen, en Grekko wil graag een dun dekentje.

M: “Ik word altijd vanuit mezelf wakker (Wie niet?). En Grekko is altijd ver voor mij wakker. Ik ben geen ochtend-persoon en hij wel.”

Spon mogelijkheid #0! Is het beddengoed gesponsord?
Rule #1: Begin nooit je video met het spon onderdeel, anders zijn ze zo weer weg. Maar hoe zorg je dan dat mensen wel blijven kijken? Met rule #2: tetten!

Checken jullie ’s ochtends ook altijd eerst of ze er nog zitten?

En vergeet rule #2-A niet: Gebruik ze ook in je thumbnail voor optimaal effect.

Ik zeg niet dat je ze moet wegstoppen. Maar ik zeg wel dat het pretty fucking random is om uit de 12216 frames in de hele video juist deze frame als thumbnail uit te kiezen..

M: “Mijn ideale wakker-word-tijd is ongeveer half 9. Uit mezelf. En als ik ècht vroeger op moet zet ik wel een wekker. Maar als ik het heel laat heb gemaakt kan het ook wel eens 10 uur zijn ofzo”

Spon mogelijkheid #1! Bedkleding
Massa slaapt normaal naakt. Dus wat ze aanheeft is spon?

M: “Het eerste wat ik altijd doe is mijn mobiel pakken.”

Spon mogelijkheid #2! Spon voor een nieuwe mobiel, of app!

Neen, ze checkt gewoon haar whatsapp, mailbox, nieuws en checkt de comments op haar laatste vlog (die dan al 2 uur eerder online is gekomen).

Ze scrolled door de comments. En ik pauzeer bij een willekeurige:

Comment: “Geen gaat ofzo maar..”

Nou, dan weet je het al.

Comment: .. geen croptop moet dragen .. figuur er gewoon niet voor. Waarom … je het? Je kan genoeg andere dingen dragen die je meer passen en die ook meer bij je leeftijd passen”

(Youtube) comments zijn ***** voor je ziel. Neem toch alsjeblieft iemand in dienst die dat riool voor je uitspit. Waarom wil je dat jezelf aandoen als je nog niet eens je bed uit bent gekomen?

Als ik net wakker ben, is het echt een heel erg slecht idee om comments te checken van mensen die allerlei narigheid over je heen spuwen. Mijn replies zullen meer schade doen dan het hele PR budget van Exxon-mobile goed kan praten.

Stop gewoon met het zelf lezen van comments, en huur er iemand voor in om ze te filteren. Dan hou je gewoon een lijstje met leuke comments, en opbouwende kritiek over, maar niet alle narigheid.

Het argument “maar er zijn ook heel veel lieve berichtjes” weegt niet op tegen de 10% haat en ziel-aids die je krijgt. Dat is hetzelfde als een abusive boy/girlfriend hebben en zeggen dat “hij/zij soms ook heel lief kan zijn”..

En anders hebben we hierboven Rickey nog die je graag uitlegt wat te doen met dit soort reageerders.

Massa vertelt verder wat ze in bed nog met haar telefoon doet:

M: “.. en ik doe zelfs zakelijke voice-memos sturen vanuit bed.. dus.. JA!”

Deze zin ging goed tot vlak voor het einde. Hoezo “dus.. JA!”? De hele context van de zin verandert hierdoor. Want blijkbaar moet weer worden aangegeven dat je dan al aan het werk bent.

Dit vind ik vaak zo’n zwaktebod van youtubers in het algemeen, en Massa in het bijzonder. Dit klinkt alsof je jezelf verdedigd tegen mensen die zeggen dat je ‘niet werkt’. Dat je graag wil laten zien hoe youtuben/vloggen ook ‘echt’ werk is, etc.
Je zult nooit medelijden krijgen van iedereen, omdat er altijd wel iemand is met een meer shitty of zwaardere job dan een youtuber/vlogger. Het is moeilijk om medelijden te hebben met mensen die ogenschijnlijk weinig hoeven en hiervoor een on-evenredige bak met geld verdienen.

Ik heb liever dat de ‘creators’ voor een van de volgende opties kiezen:
1. Own it! Geef toe dat je in verhouding met de vergoedingen ervoor licht werk doet en stop met proberen te relaten met kijkers met een ‘echt/normaal’ leven.
2. Ignore it! Stop met het denken aan je kijkers, en zeg gewoon wat je doet zonder ergens naar te vissen. Dat “dus.. ja” is zo veelzeggend hierbij. Heel cringe.

Wacht.. hier komt de spon denk ik!

M: “.. en vervolgens pak ik een haar-elastiekje, en ik kan echt niet zonder haar-elastiekje op mijn nachtkastje, ik moet gelijk mijn haar vastmaken, ik kan niet tegen los haar in de ochtend, dus ik maak een knotje en ga uit bed”

Spon mogelijkheid #3! Haar-elastiekje

Hmm nee, te weinig marge op die dingen om te marketen/promoten.

Dan trek ik een badjas aan, Want ik heb het altijd koud. En in die badjas ga ik naar beneden.

Spon mogelijkheid #4! Badjas dan?
De badjas blijkt later in de video haar boks-badjas te zijn van boxing stars. Dus deze valt ook af.

M: “Dan is het tijd voor koffie. En ik kan niet mijn dag beginnen zonder koffie. Het verschilt wat ik neem, de ene keer ga ik voor een restretto, de andere keer voor een espresso, maar nu bijvoorbeeld een latte machiatto”

Kijk… daar komt ie. Een nieuwe Nespresso™ smaak? Oatly havermout melk? Of een heel nieuw koffiezet apparaat? Hmm.. nope.

Spon mogelijkheid #4! Koffiemeuk

M: “ik hou van mijn koffie momentje in de ochtend, en als ik die niet heb gehad dan moet ik er de hele dag aan denken”

#nietverslaafd

M: “Dan is het nu tijd voor ontbijt, en ik ga door fases met mijn ontbijt, de ene keer ben ik meer van de havermout en de andere keer meer van de smoetties en ik zit nu in een periode dat ik 2 boterhammen eet als ontbijt (OMG!! BOTERHAMMEN? Hadden we in 2017 niet met zijn allen afgesproken dat brood vergif was?)”
“Ik neem 2 bruine boterhammen en daar doe ik hummus en sambal op en een beetje dille … en dat eet ik dan op terwijl ik mijn kopje (kop-JE ja?) koffie drink”

Ok, eindelijk.. ik voel het.. daar komt de spon:

Spon mogelijkheid #5! Rennie ™ of maagzuurremmers?

Ik krijg namelijk al een zure oprisping als ik alleen al denk aan de combinatie hummus, sambal en koffie, laat staan voor het middag uur (ik ga er even vanuit dat we nog voor het middaguur zitten, maar we zien geen klok om het te checken).

Burning tiger? More like burning stomach acid..

M: “En terwijl ik aan het ontbijten ben uhm, check ik ook even mijn telefoon tussendoor, vaak op dit moment ook voor grappige dingen weetjewel, ik vind reddit heel erg leuk en 9gag dus dit is echtwel een beetje een momentje voor mezelf..”

Voor zo’n ‘me time’ momentje moet ik mezelf vaak opsluiten op de WC terwijl ik het gebonk van mijn half-zeurende/half-jankende peuter op de deur en het daarbij klinkende geschreeuw van mijn partner op de achtergrond geestelijk probeer te blokkeren.

M: “Dan is het tijd voor de vitamientjes..”

Spon mogelijkheid #6? Vitamine supplementen

Ze neemt o.a een zakje met multivitaminen en vitamine C die alleen in Amerika te koop is.
Mocht je in Nederland ook een shotje van 1000 mg vitamine C willen hebben dan heb ik een Lifehack voor jullie!
Koop 70mg vitamine C pilletjes van (bijvoorbeeld) Roter™ en neem er dan gewoon 15 tegelijk!

Verder neemt ze elliesienuh, foliumzuur en vloeibaar ijzer met vitamine B. Dit laatste ter compensatie van het niet eten van vlees/vis.

Vloeibaar ijzer?

Spon mogelijkheid #7 – MassaPlanner©

M: “Op dit moment check ik ook altijd even mijn massa planner..”

Jaaaa! Wat een mindfuck. De spon is gewoon haar eigen kalender! Of niet? Nee, toch niet. Gewoon wat sluikreclame tussendoor.

M: “Dan is het nu tijd om te douchen, en ik douche iedere ochtend altijd en als ik gesport heb dan douche ik daarna ook even, ik douche heel kort, 5 minuutjes.”

Spon mogelijkheid #8 – Bodylotion

M: “Als ik de douche uitkom smeer ik me in met bodylotion..”

De “ER DY APP” bodylotion van Bath and Bodyworks

M: “Misschien ken je hem van al die Amerikaanse Youtubers die er fan van zijn..”

En ik word ongeduldig.. dus ik spoel wat door..met wat mogelijke spon kandidaten:

M: “blahblah deo stick”

M: “blahblah skincare”

M: “blahblah vitamine C serum aanbrengen.. paula’s choice.. blahblah”

Wow.. hoeveel overtollig vitamine C pis je op het eind van de dag weer uit?

M: “blahblah nog iets eroverheen van starskin”

M: “blahblah en nog iets eroverheen van starskin”

M: “blahblah oogcreme van filosofie..”

M: “Dan ga ik nu mijn tandenpoetsen en Oral-B sponsort dit stukje van de video”

FUCKING ORAL-B!

M: “En dit is mijn gloednieuwe Genius 1000 orchid purple met Gum-guard© technologie

Wat de actual vliegende neuk? Wie verzint die shit bij Oral-B?

Ik vind het netjes dat ze gewoon normaal haar tanden ermee poetst en het niet mooier laat lijken dan het is.

Er zit ook een app bij de borstel die allerlei enge dingen doet zoals het ‘leren’ hoe je mond er van binnen uitziet.

Het enige leuke is dat je via de app ook het kleurtje op de borstel kan instellen. 2018 mensen.. we’re living in the future!

Wat ik dan weer minder trek, is dat er alsnog een gekleurd ringetje op de borstelkop zelf zit, en die zal nooit matchen met je gekozen kleur. Dus..

M: “supermooi ding.. zeker als kerstcadeau”

Ja tuurlijk.. je kan het niet aan mannen geven voor kerst, want wanneer moet je anders nieuwe sokken geven? En wanneer je als vrouw dit van je partner krijgt vraag je je gelijk af of er iets mis is met je adem en waar de spulletjes van MyJewellery die je WEL op je lijstje had staan zijn gebleven?

Goed.. daarna nog 2 oral-b-loze minuten aan ochtend routine.. maar die zal ik jullie besparen!

Thanks for playing, en tot in 2019!


Bron: Mijn ochtendroutine 2018 ❤ Morning routine | Beautygloss (YouTube)